Les claus de l’èxit de la Copa Faulcombridge

La Copa Faulcombridge by Marcos Automoción va aconseguir al seu desenllaç este passat diumenge, amb una final a la qual el favorit per a alçar la Copa, Pedro Martínez, actual segon millor tennista del rànquing espanyol (només per darrere de Carlos Alcaraz) i primer cap de sèrie del torneig, aconseguia arribar sense haver cedit un set en el camí. El seu rival, el portugués Jaime Faria, qui afrontava amb 21 añs i una gran confiança la lluita pel títol. El dissabte, després de guanyar a Moreno d’Alborán en el tie break del tercer set, afirmava en l’entrevista postpartit que este era “el seu torneig”.

En el primer set, Pedro Martínez va aconseguir dos breaks consecutius, col·locant-se 4-0 en tan sols 20 minutos. Faria va acusar els nervis de jugar la final més important de la seua carrera professional. En els primers compassos del segon set, Faria va pujar el nivell, però un altre break del valencià va acabar per trencar la seua confiança per complet. De nou, Pedro va fer gala del seu joc variat, mesclant pujades a la xarxa amb deixades, atacant amb grans paral·lels i, alhora, defenent a la perfecció les poques envestides que va poder protagonitzar el portugués. La diferència de rànquing entre tots dos jugadors va quedar latent. Pedro Martínez va aconseguir tancar la trobada per 6-3, guanyant així un títol molt especial en la seua terra natal.

I és que Pedro va aparéixer este dilluns en el lloc 39 del rànquing ATP, la seua millor classificació històrica, mirant de prop els llocs de cap de sèrie dels Grand Slams, que ocupen els 32 millors tennistes en els quadres finals dels grans.

La final ha va comptar amb la presència d’Eno Polo, Board of directors en l’ATP; Mª Ángeles Vidal, directora de la Fundació Esportiva Municipal; Paco Vicent, president de la Federació de Tenis de la Comunitat Valenciana; Miguel Díaz, president de la Real Federació Espanyola de Tenis; Luis Cervera, director general d’Esports de la Generalitat Valenciana i Vicent Mompó, president de la Diputació de València; acompanyats en tot moment per Pablo Andújar, director de la Faulcombridge i Ole Andresen, president del CTV.

La Copa Faulcombridge compta amb el suport del Comité Olímpic Espanyol i la Fundació Trinidad Alfonso, a través del programa d’ajudes a competicions PAC CV, impulsat per tots dos organismes; la Generalitat Valenciana, la Diputació de València, l’Ajuntament de València, la Real Federació Espanyola de Tenis, Marcos Automoción com title sponsor, Immobiliària Monserrate, Mapfre, Improving Logistics & Consulting, Neoperl, Societat d’Agricultors de la Vega de València, Discema, Heineken, Oliva Nova, Tecnifibre, Lacoste, Benjo Sports, MAE Sports & Education, Ribera Salut-Hospital IMSKE, Dacsa, FTCV i la Universitat Europea.

Les claus de l’èxit

El torneig de tenis valencià per excel·lència continua fent passos cap avant. Tal com reconeixia Pablo Andújar, este ATP Challenger 125, que ha tornat a ascendir de categoria esta edició, té l’objectiu de convertir-se en un 250. Per a això, el més important és el present. El #ací i ara: “És primordial donar una bona experiència a tothom. Que els jugadors que vinguen marxen dient: “Quin torneig organitzen en el Club de Tenis de València”. Si eixe treball de present el fem bé, les opcions de créixer seran més grans. L’ATP ho veurà amb millors ulls, l’organització tindrà més ganes, l’ajuda institucional serà major i els patrocinis, més nombrosos. Estem en eixe procés”, comentava el director de l’esdeveniment en un dels episodis de ‘A fons’ amb la Comunitat de l’Esport.

“Som un 125, però volem fer veure a tothom que és com un 250”, afegia. I això és el que ha fet Andújar, envoltat d’un equip complet que han portat el torneig al següent nivell. I, a més, amb una forta aposta per la base, perquè una de les novetats d’esta edició han sigut els diferents clínics en escoles de la província de València amb la meta d’acostar als tennistes professionals als més joves. “Jo tenia un problema quan començava: per a veure tenis professional, m’havia d’anar a Barcelona. Quan jo era xicotet, el Godó era l’únic torneig internacional que teníem a Espanya. Crec que és molt important que tots els xavals de la província sàpien que s’està fent la Copa Faulcombridge. Que tinguen eixa facilitat de veure als seus referents a prop. Això et fa creure, d’alguna manera, que pots arribar a eixe nivell. Per això donem invitacions als jugadors joves que venen despuntant”, argumentava Pablo Andújar.

Compartir: