El corredor de tanques de Bellreguard impressiona amb una nova marca personal en els 60 metres tanques (7.55)
Quique Llopis va soltar una bomba i va marxar. Encara li quedava la final dels 60 metres barres, però després de córrer en 7.55 en les semifinals, sense voler es destensó i en la segona carrera no va poder estar a l’altura de la proesa que va fer en aconseguir una nova marca personal i el millor temps europeu de l’any, a només cinc setmanes del Campionat d’Europa d’Istanbul (del 2 al 5 de març). El pupil de Toni Puig no para de créixer i el seu nom es perfila ja entre els favorits a la gran cita de la temporada sota sostre. Aquest divendres tindrà una prova de foc a Karlsruhe, on es trobarà amb el seu amic Asier Martínez. El seu company Kevin Sánchez va guanyar l’altra semifinal amb 7.73 millor marca personal i dotzena europea de l’any.
La valenciana Paula Blanquer, després de l’explosiu diumenge, quan va millorar dues vegades els seus registres en el Mediterranean sub23 i es va col·locar huitena espanyola de tots els temps després de córrer en 8.16, va demostrar que també acusa el cansament i que no tots els dies és festa. Encara així va apuntar el seu talent i es va emportar la victòria amb 8,29, un triomf que li va valdre el premi al Memorial Emilio Ponce, que li va entregar el seu pare, el mític Rafa Blanquer.
Els corredors de tanques van ser part de l’atracció d’un Gran Premi Internacional Ciutat de València, que s’ha disputat aquest dimecres i que s’estrenava en World Atlethics Indoor Challenger, encara que va deixar un certa pòsit de decepció després que Fabrice Zango, el plusmarquista mundial de triple que va arribar a la pista anunciant que volia renovar el seu rècord, no arribara als 17 metres i s’emportara el triomf amb 16,90, una marca que, això sí, en la millor del món en 2023.
L’altra gran marca de la vesprada va arribar després que Águeda Marqués donara les quinze voltes a la pista en 8.55.02, millorant la seua marca personal dels 3.000 en més de tres segons, un registre que l’eleva al seté lloc del rànquing espanyol de tots els temps i que és mínima per a l’Europeu d’Istanbul. En el concurs femení, Osasere Eghosa va signar la millor marca espanyola de l’any (13,47).
Després del triple es va celebrar un concurs de longitud en el qual Tessy Ebosele desafiava a Fátima Diame. Les dues es van anar alternant el primer lloc però al final es va imposar la valenciana amb uns bons 6,51, a només quatre centímetres de la mínima continental i huit per damunt de la seua companya d’entrenament a Guadalajara amb Iván Pedroso.
En acabar la competició, la Federació d’Atletisme de la Comunitat Valenciana va realitzar un homenatge a Marieta Jover, l’olímpica alacantina que va rebre una placa d’una llegenda de la longitud com la saltadora de L’Eliana Concha Montaner. Jover disputarà dues proves més i s’acomiadarà de l’atletisme en el Campionat d’Espanya que se celebrarà a Madrid del 17 al 19 de febrer.
Florència Borelli va batre el longeu rècord de l’Argentina dels 1.500 en imposar-se amb 4.17.94, una plusmarca que ja durava 32 anys i que ha tombat una dona que ostenta els rècords des del 1.500 fins a la marató, un triomf que li va valdre un dels tres premis que reparteix la FACV. Rosalia Tárraga va fer la millor marca espanyola de l’any (4.18.41). En homes, Raphael Pallitsch es va emportar un bonic pols amb el gallec Adrián Ben, finalista olímpic i mundial en els 800 i que va marxar amb la millor marca espanyola de l’any (3.40.72). En aquesta carrera es va produir la feliç reaparició de l’alacantí Javier Mirón, que portava 19 mesos sense competir per diferents lesions. El dissabte ja correrà els 800 a Sabadell.
El guanyador del 3.000 va ser l’argentí Federico Bruno, que va eixir somrient de la nova pista de València. “És molt ràpida!”, va exclamar després d’establir sobre el sintètic un nou rècord argentí (7.47.21), vencent en la carrera per davant de l’espanyol Dani Arce, que també ha baixat dels huit minuts (7.56.36). Bruno s’adjudique el Memorial Toni Lastra que lliurament Correcaminos. Abderrahman El Khayami, que perseguia el rècord autonòmic del seu entrenador, José Antonio Redolat (7.48.71), que té 16 anys, es va retirar a veure que se li escapava.
Una altra de les bones marques que va deixar el Gran Premi Ciutat de València va arribar en el 800, la prova en la qual Lorea Ibarzábal, que arribava amb 2.04.79, va véncer amb 2.03.57, millor marca espanyola de l’any, a tan sols 57 centèsimes de la mínima de l’Europeu. La que també va pel bon camí és Laura Hernández, guanyadora dels 400 amb 55.11.
Els vencedors del Memorial José Antonio Cansino, que entrega el Platges de Castelló, van anar Aleix Pi i Artur Coll. Els dos van saltar 5.40m i van compartir el premi després d’un concurs de perxa molt renyit.
David Casinos, històric atleta paralímpic, va entregar com cada any els premis als atletes valencians de projecció. Els guanyadors van ser Marc Navarrés, que va guanyar el 400 en 50.22, i Lucía Santamaría, que va véncer en el 800 amb 2.16.06. El tercer premi de la FACV se’l va emportar el romanés Cristian Gabriel, que va fer marca personal en 800 (1.48.76).