L’Atticgo BM Elx tiny Europa de franjiverde

L’equip de Joaquín Rocamora es proclama campió de l’EHF European Cup, després d’imposar-se per 22-28 en el partit de tornada de la final al MSK Iuventa Michalovce. El conjunt il·licità reescriu la seua història amb el seu primer títol continental.

L’Atticgo BM Elx ha reescrit la seua història i s’ha proclamat campió de l’EHF European Cup després de guanyar, també en el partit de tornada de la final, per 22-28 al MSK Iuventa Michalovce en el Chemkostav Arena eslovac. L’equip de Joaquín Rocamora ha demostrat que manera contundent que ha sigut el millor equip de la competició amb un contundent triomf que ha inaugurat el seu palmarés europeu de la millor de les maneres, sent fidel a la filosofia de joc que li ha portat de la mà de l’entrenador oriolà pel cap alt alt.

L’equip franjiverde ha anat encarrilant sense pressa, però sense pausa, una primera part en la qual no s’ha deixat impressionar per l’ambient eslovac. El conjunt de Joaquín Rocamora ha consolidat el seu triomf al descans gràcies a dos parcials guanyadors, 0-3 en l’equador del primer acte, i 1-5 en la recta final. Les il·licitanes han sabut colpejar en els moments claus, amb una Nicole Morales que ha tornat a estar esplèndida sota pals amb un 47% d’efectivitat gràcies a nou parades. L’Atticgo BM Elx ha anat engreixant la seua renda amb el pas dels minuts, aconseguint el seu punt àlgid amb un 8-13 que el MSK Iuventa Michalovce ha intentant reduir sense sort. El 10-15 a l’equador ha sigut el reflex del vist durant la primera part.

Ambient màgic

La represa ha mantingut un guió en el qual l’Atticgo BM Elx sempre ha portat la veu cantant. El conjunt il·licità ha sabut gestionar el seu avantatge, per a anar adaptant-la a les necessitats del partit. Ni tan sols en els moments complexos del partit, on les decisions arbitrals han ajustat el resultat, l’equip franjiverde ha flaquejat. L’Atticgo BM Elx ha ficat una marxa més al partit per a, amb un parcial 1-5, tancar una victòria històrica que ha fet vibrar a tota l’afició franjiverde que s’ha congregat, en un ambient màgic, en el Centre Esportiu Tiro de Pichón.

Text: Jerónimo Tormo / Fotografía: CBM Elx