València tanca un cap de setmana d’èxit per la seua Copa del Món de Triatló

La ciutat de València ha viscut un cap de setmana intens de triatló. La celebració de la Copa del Món de Triatló, en la qual va tornar a triomfar l’esportista del Projecte FER David Cantero, així com amb el tradicional triatló popular, Mediterrània Triatló, distància olímpica, i el Cameonato d’Espanya de paratriatló, van copar d’ambient esportiu el recinte de La Marina. Més de 2.000 triatletes van participar durant les jornades de dissabte i diumenge.

David Cantero torna a triomfar a València

La Copa del Món va tindre un triomfador clar en categoria masculina: David Cantero. El dissabte era el gran dia i la jornada no podia tancar de millor manera per al públic valencià, que va veure travessar la línia de meta per segona vegada consecutiva al seu triatleta autòcton, que milita en les files de l’equip alacantí, UA Triatló, i que revalidava títol del 2023, totalment en solitari des del seu segon pas per T2. El triatleta, coneixedor d’això, es va deixar voler per un públic que va vibrar de manera eixordadora en la recta final. La segona posició va ser per a l’australià Callum McClusky. El tercer lloc es quedava en les files de la TriArmada i li ho van jugar els espanyols, Sergio Baxter i Antonio Serrat en plena recta de meta. Finalment era Baxter qui aconseguia la plaça. Un altre tiratleta del FER, Héctor Tolsà, va debutar en Copa del Món amb el lloc 25. En elit femenina, l’alemanya Lisa Tersch va ser la guanyadora. Va revalidar el triundo que ja va aconseguir en terres valencianes en 2022. Després d’ella, l’anglesa Olivia Mathias i la francesa Candice Denizot van completar el podi. Anna Godoy va ser la millor espanyola en meta entrant en la 9a posició. La valenciana Noelia Juan va ser 16a i Alejandra Seguí que debutava en Copa del Món, 21a. A més, Pedro Segrelles, triatleta local i la triatleta independent Sara Bonillo es feien amb la victòria en la competició de distància supersptint. Rapidíssima carrera per a tots dos, que en tot just 33’57”, i 39’29” travessaven la línia de meta. En sprint, Sara Reimondo entrava en meta en 1 hora 09’ mentres que Francisco Álvarez del CDT Resistentia T3 ho feia en menys d’una hora, completant la prova en 58’54”. Les parelles femenines, masculines i mixtes seguirien en el podi, un gran èxit de nou en la competició valenciana. Més de 200 parelles s’han registrat en la primera jornada. CONSULTA LES CLASSIFICACIONS

Héctor Català comença la seua redempció

A més, després d’uns Jocs Paralímpics en els quals va haver d’abandonar per primera vegada en la seua carrera a causa d’una avaria del seu tàndem, el triatleta de Serra Héctor Catalá va brillar en el Campionat d’Espanya de Triatló Paralímpic. Tot això, abans que, en la segona jornada de l’esdeveniment, La Marina tornara a omplir-se de color: més de 600 triatletes van prendre eixida en la competició de distància olímpica (1500 metres de natació per davant, 40km de ciclisme i 10 km de carrera a peu). La competició masculina va estar marcada pel lideratge del triatleta de La 208 Triatló Elx, Joan Rubert, que des de l’inici va marcar un ritme imparable en el segment de natació. En solitari va completar l’aigua, eixint de la T1 com a líder indiscutible i encapçalant el ciclisme fins a l’última volta. En el grup perseguidor residien triatletes com Sergio Marco, Paco Romero, Marcos Pérez, Joan Salvador o Diego Aisa. Va ser este escamot el que entrava com una locomotora en T2 i en el qual Joan Rubert continuaria sent protagonista. Ell i Alfonso Sánchez, del Tuvalum Poblats Marítims, s’ajuntaven ja en el tram a peu. Els seguiria de prop Paco Romero, que coneixia els secrets del circuit i que guardava forces per a fer-se amb Sánchez en la 3a volta. Va ser per a Paco Romero el pirmer calaix del podi, amb temps d’1.54:53. Cartorce segons més tard, Alfonso Sánchez, a 24 segons de Joan Rubert. L’eixida femenina va estar dominada des de l’inici per la triatleta, Lucca Tóth. La del CEA Bétera va realitzar tota la competició en solitari, i el mateix va succeir amb les triatletes Yolanda Mir del SD Correcaminos, 2a de la competició i Zahira Navarro del Resistentia T3 que va ser tercera. El temps de la guanyadora va ser de 2.12:48. El podi popular del circuit es completava hui amb el lliurament del Gran Premi 42K als clubs amb major participació per al CEA Bétera en primera posició, el Club Triatló Gandia en segona posició, i l’SD Correcaminos en la tercera plaça. El premi als clubs amb major inscripció al circuit és un reconeixement especial entregat en col·laboració amb 42K. Un premi de 1.000€, 600€ i 300€ en material tècnic de la marca valenciana especialitzada en roba esportiva, i partner tècnic de Mediterrània Triatló 2024. Amb MTRI València va finalitzar el circuit Mediterrània Triatló 2024. 4 proves que van arrancar amb el València Duatló by MTRI, al qual li va seguir MTRI Alacant, MTRI Castelló, i finalment MTRI València. Este va ser, sens dubte, un fermall espectacular amb la suma dels Campionats d’Espanya de Triatló Paralímpic i de Triatló Inclusiu. En total, el circuit Mediterrània Triatló ha sumat en la seua octava edició més de 4.500 triatletes inscrits, millorant les xifres de 2023. A més, la marca obrirà, abans del tancament d’any, la segona edició del València Duatló by MTRI, que recorre el centre de la ciutat -amb eixida en el Passeig de l’Albereda- i que es disputarà el dissabte 22 de febrer de 2025.

Compartir: