La iniciativa del “Ecodorsal” va ser un èxit i 598 corredors i corredores van depositar els seus envasos de manera controlada en meta
Una nova iniciativa d’aquesta edició d’ASICS Penyagolosa Trails ha sigut el “Ecodorsal”. Una manera de premiar el compromís mediambiental dels corredors i corredores i conscienciar sobre la cura i respecte de l’entorn. D’aquesta manera, en la zona habilitada de meta, un total de 598 corredors van depositar envasos de gels, papers, deixalles orgàniques, embalatges plàstics… d’una forma controlada. Tots ells han entrat en el sorteig de 5 dorsals directes per a l’edició de 2024 i 5 packs de lots de Nutrinovex. Els guanyadors han sigut Vicent Capdevila Herreros, Jesús Castro Calvo, Rosa María Patón Gámez, Vicente Garcia Enguidanos i Elena Goterris Gumbau.
Dissabte passat es va presentar també aquesta iniciativa durant l’acte de Cerimònia de les Flors, al costat del Director General de Medi natural i d’Avaluació Ambiental, Julio Ramón Gómez. El director d’ASICS Penyagolosa Trails, Tico Cervera, ha felicitat els guanyadors i guanyadores i explica que “l’Ecodorsal ha funcionat i gràcies a la divulgació de la iniciativa a través de xarxes socials i amb díptics en la recollida de dorsals, hem aconseguit conscienciar als corredors i corredora de la importància de cuidar el medi ambient amb un total de 598 participants en la zona habilitada en meta”. En aquest sentit, assenyala que “la cura del medi ambient és una prioritat per a l’organització i volem que, amb el treball de tots, les carreres tinguen un impacte 0 en l’entorn”.
En aquesta edició, a més de la iniciativa de l’Ecodorsal, el patrocinador tècnic de suplementació esportiva Nutrinovex, també ha apostat per facilitar el reciclatge d’envasos, instal·lant unes urnes en cada avituallament, per a recollir embolcalls i després tractar-los de manera adequada. A més, per a incentivar aqueixa acció ha regalat 5 lots de productes als guanyadors i guanyadores del sorteig.
Per a l’organització d’ASICS Penyagolosa Trails són una prioritat les pràctiques sostenibles i aquest treball de respecte al medi ambient que es realitza va ser reconegut amb el certificat ISO en Sistemes de Gestió d’Esdeveniments Sostenibles. Entre les nombroses accions de cura de l’entorn que es duen a terme en carrera, podem destacar que es fomenta la compra de productes sostenibles, es prevé la generació de residus i aquests es gestionen de manera selectiva i eficaç, es fomenta un ús responsable i racional de l’aigua i les pràctiques responsables de l’ús de l’energia, s’afavoreix la mobilitat col·lectiva, es protegeix i conserva l’entorn rural o es transmeten missatges sensibilitzadors. A més, sempre es recullen els desaprofitaments, fins i tot els dies després de carrera, per a deixar l’entorn tal com estava abans de la carrera.
L’escenari pel qual discorres la MiM i la CSP, Parc Natural de Penyagolosa, Monument Natural del Camí dels Pelegrins, Santuari de Sant Joan de Penyagolosa i les diverses serres i muntanyes que travessen, són espais de gran valor mediambiental, així com importants referents culturals de la traïció castellonenca. I la seua cura és la màxima prioritat per a l’organització.