La Fundació Trinidad Alfonso, entitat presidida per l’empresari Juan Roig, posa en marxa l’onzena edició del Projecte FER (Foment d’Esportistes amb Reptes), programa que concedeix suport econòmic i promoció social als esportistes de la Comunitat Valenciana. El termini de presentació de les sol·licituds per a formar part de l’equip FER 2023 estarà obert des de hui, dilluns 7 de novembre, fins al dijous 15 de desembre. Les candidatures es formalitzaran a través de la pàgina web www.proyectofer.es.
De cara a 2023, l’avantsala dels Jocs de París, el Projecte FER aprofundeix en el concepte encunyat l’any passat i que presidirà tot aquest cicle olímpic: “la Revolució Valenciana”. Aquest lema estableix un joc de paraules amb la Revolució francesa, esdeveniment històric esdevingut a la fi del segle XVIII al país amfitrió de la pròxima cita olímpica. Però, sobretot, apel·la al gran moviment que ha d’experimentar l’esport valencià durant els pròxims mesos per a desplaçar a la capital gal·la una nombrosa delegació d’ambaixadors. A més, invoca al relleu generacional que han d’assegurar els components més novells del Projecte FER.
Precisament, les joves Mireia Martínez i Patricia Pérez, integrants del conjunt espanyol de gimnàstica rítmica que, al setembre, va obtindre la medalla de bronze en el Campionat del Món i, per extensió, va aconseguir el passaport olímpic per als Jocs de París, són les principals protagonistes de la convocatòria del FER 2023. Les dues gimnastes encarnen a la perfecció l’esperit de la “Revolució Valenciana”. Al costat de les seues companyes del combinat nacional, han acurtat els terminis i han fet un gran pas avant. “La nostra Revolució necessita líders” és el lema que presideix la primera fase d’aquesta nova edició del Projecte FER. Patricia i Mireia són la imatge del llançament del FER 2023. Ambdues apareixen als lloms de sengles cavalls com a símbols de lideratge, de jerarquia. Els acompanyen el ciclista Alejandro Martínez Chorro i el regatista Álex Climent, dos esportistes que també tenen opcions d’arribar a París 2024.
Igual que ocorre des del seu naixement, en 2013, els esportistes del FER 2023 podran integrar-se en tres categories. La principal, coneguda com ‘Elit’, està formada per esportistes d’alt nivell internacional. Els seus components rebran una ajuda que oscil·larà entre els 12.000 i els 16.000 euros, segons la plaça ocupada en els Campionats d’Europa o del Món absoluts. Els integrants de la categoria ‘Promeses’ percebran una quantia que anirà des dels 6.000 fins als 8.000 euros, i que vindrà condicionada pel mateix criteri: la classificació aconseguida en els Europeus o Mundials absoluts o, també en aquest cas, de categories inferiors. Finalment, els beneficiaris de la categoria ‘Viver’, que acull als esportistes més joves i menors de 21 anys, percebran 2.000 euros, mentre que els components de “Viver +” rebran 3.000 euros, una xifra superior com a reconeixement a la consecució d’una doble via de resultats, la nacional i la internacional. Sense límit numèric en ‘Elit’ i ‘Promeses’, la xifra màxima d’esportistes en la categoria de ‘Viver’, inclòs “Viver +”, és de 60.
Per al director de la Fundació, Juan Miguel Gómez, “és una gran satisfacció comprovar la consolidació i el reconeixement del Projecte FER. Estem davant unes de les iniciatives més emblemàtiques de la Fundació. És realment reconfortant acollir i fer costat a un grup d’esportistes de tant de nivell. Sentim els seus èxits com a propis. El nostre president, Juan Roig, està molt il·lusionat amb aquest projecte, però també vol que aquest impuls es materialitze en la consecució de grans resultats per part de tots els seus components i, com no, en una presència massiva d’esportistes de la Comunitat en els pròxims Jocs de París. Encara que sempre es pot millorar, estem a punt de tancar un 2022 molt reeixit. Estem satisfets perquè una de les accepcions del concepte “Revolució Valenciana” s’ha complit. Em referisc a l’eclosió de molts joves. Tenim uns esportistes veterans dels quals ens sentim orgullosos, en els quals continuem confiant cegament i que ens continuaran donant alegries. Però és molt important que hi haja relleu, que hi haja continuïtat, que el futur siga esperançador. Això és també la Revolució Valenciana”. I en 2022, s’ha reflectit” assenyala, per a concloure, Gómez.