La Fundació Trinidad Alfonso de Juan Roig compleix deu anys de suport a l’esport de la Comunitat Valenciana

● Durant aquesta dècada, el mecenes valencià ha destinat 88 milions d’euros per a impulsar quasi 250 projectes que han ajudat a posicionar al territori com la Comunitat de l’Esport.

● En aquests deu anys s’han beneficiat prop de 850.000 persones, entre xiquets, xiquetes i esportistes de diferents modalitats.

● En 2021, la quantia global aportada va ascendir a 17 milions d’euros.

La Fundació Trinidad Alfonso celebra enguany el seu desé aniversari. Deu anys de suport a l’esport en la Comunitat Valenciana per part de Juan Roig, president de l’entitat, que ha destinat un total de 88 milions d’euros del seu patrimoni personal per a irradiar la Cultura de l’Esforç i compartir amb la societat el que d’ella ha rebut. Amb aqueixa màxima, la de compartir, i sota tres eixos (Esport, Esforç i Comunitat Valenciana), la Fundació Trinidad Alfonso va començar la seua activitat a mitjan 2012, quan va iniciar la seua col·laboració amb la Mitja Marató i Marató de València. Des de llavors, ha anat creixent gradualment, i ha impulsat el desenvolupament de quasi 250 esdeveniments i projectes al llarg d’aquests anys.

Ha passat d’una inversió de poc més de 500.000 euros en aquell any 2012 als quasi 17 milions d’euros aportats en 2021. Esportistes, esdeveniments, clubs, equips… tot l’ecosistema esportiu de la Comunitat Valenciana s’ha vist beneficiat per les ajudes de la Fundació Trinidad Alfonso en aquests deu anys de treball. En total, 246 iniciatives o esdeveniments entre les quatre grans línies de treball: esdeveniments, esportistes, valors (projectes dirigits als més joves) i ajudes a l’emprenedoria esportiva. Tot això en nom de l’aconseguir que la Comunitat Valenciana siga considerada la Comunitat de l’Esport.

Prop de 850.000 beneficiaris

En aquests deu anys de vida, la Fundació Trinidad Alfonso ha aconseguir arribar, de l’una o l’altra forma, a prop de 850.000 beneficiaris, entre xiquets i xiquetes, corredors populars i esportistes de multitud de disciplines.

Al llarg de 2022, la Fundació Trinidad Alfonso vol agrair als companys d’aquest viatge. Per això, recordarà durant 10 mesos, des de març fins a desembre, les principals estratègies desenvolupades per l’entitat que presideix Juan Roig durant aquesta dècada. A partir de març, i amb una seqüència mensual, un ambaixador relacionat amb cada línia de treball de la Fundació se sumarà a aquesta celebració mitjançant la projecció d’un vídeo. En aquest mes de març, donada la proximitat del Dia de l’Esport, la temàtica serà l’esport base i els projectes dedicats a xiquets i xiquetes en la Comunitat Valenciana.

17 milions d’euros en 2021

Aquest desé aniversari, que ha arrancat aquest matí en la pròpia seu de la Fundació, ha servit per a presentar la memòria de resultats de la Fundació Trinidad Alfonso en 2021. En aquest any passat, l’entitat que presideix Juan Roig ha injectat 17 milions d’euros a l’impuls i suport de més de 50 projectes.

La inversió en la Fundació Trinidad Alfonso en aquest 2021 s’ha destinat a multitud d’iniciatives, entre els quals destaquen la Marató, la Mitja Marató València i el Projecte FER, tres dels projectes més emblemàtics i recognoscibles dins del programa de treball de l’entitat valenciana. Enguany, a més, en un context especial l’objectiu principal del qual era recuperar la participació popular i del públic en les grans proves, d’una banda, i somiar amb grans resultats en els Jocs Olímpics i Paralímpics, per un altre. En el cas de la Mitja Marató, a la participació popular, es va sumar la guinda d’un espectacular rècord del món a les cames de Letesenbet Gidey, un més, el nové, per a la Ciutat del Running des de 2017.

A més, la Fundació ha vertebrat la seua activitat, de llarg a llarg de la Comunitat Valenciana, entorn de diferents projectes que li han ajudat a complir els seus objectius fundacionals. Destaca la seua labor per a potenciar l’esport turístic a través de la iniciativa Programa de Suport a Competicions i la celebració dels esdeveniments que han posicionat a aquesta terra com la Comunitat de l’Esport: l’Eurobasket femení, disputat a València, i el Mundial femení d’Handbol, que es va celebrar a Torrevieja, Lliria i Castelló.

Un altre de les grans fites de l’activitat de la Fundació procedeix dels prop de 250.000 xiquets, xiquetes i joves beneficiaris d’alguna de les seues accions. Des de les sessions de FER Play o Esport a l’Escola +1h EF, que tenen lloc en els diferents centres educatius, al Dia de l’Esport, que l’any 2021 va mobilitzar a més de 200.000 escolars.

Ha sigut un any especialment emocionant referent al Projecte FER, el programa que concedeix suport econòmic i promoció social a esportistes valencians. 35 dels seus components van ser presents en els Jocs Olímpics (19) i Paralímpics (16) de Tòquio. La delegació FER present en la capital nipona va obtindre un balanç de 3 diplomes olímpics i de 6 medalles, millorant els resultats aconseguits en Riu 2016.

A més, continuant amb el treball començat en 2020, la Fundació Trinidad Alfonso s’ha bolcat amb un pla especial per a la reactivació, primer, i acceleració de l’esport valencià i tot el seu ecosistema, després, després de la crisi sanitària patida. 1.600 famílies, 1.115 clubs i 39 equips d’elit de la Comunitat Valenciana s’han vist involucrats de l’una o l’altra forma en les ajudes dels plans d’EActívatEsport. En total, més de 42.000 beneficiaris i 3 milions d’euros d’inversió que han ajudat a col·locar a la Comunitat de l’Esport i a tot el seu entorn en l’avantguarda nacional.

Compartir: